måndag 5 december 2011

Bill & Bull goes Phi Phi

 Sista veckan i thailand spenderades på ön koh Phi Phi för lite "last chance vacation". Inser ganska snart att det här med vacation- det är inte riktigt phi phis grej.. Så snart man klev av båten på piren så osade det galej & party sugna människor. Resten av veckan spenderades på en piratbåt, på en sand strand, på Slinky bar, på pubar, thai box mm mm.. Vi har haft det så otroligt skoj & bara varit lediga från allt vad skola & jobb heter! Dessvärre så innebär ju denna party ö att man inte sover så mycket, inte ens på stranden & detta medförde att vi kom överrens om att- ja, vi behöver nog en semester från semestern & tog en tidig kväll dagen innan vi skulle åka Detta verkade vara välbehövligt då Bennes fötter för första gången sedan hon kom hade återgått till sin normala storlek på morgonen. Annars har det åtminstone ett par ggr om dagen inspekterats underbensödem & fröken har minst 1 bild per dag på sina tassar! Hon är iallafall mer lugn nu, & inser att hon faktiskt förmodligen INTE har hjärtsvikt vilket diagnosen i början var.. Em åkte hem på måndagen & jag & Benne blev ensamma kvar på ön fram till torsdag.. Vi for nog mest runt som små oväder överallt, Bill & Bull lost in phi phi skulle man kunna säga!

Torsdagen lämnade vi phi phi, men innan dess hann vi med att krama Lina & Vicky (Linas vän som är här på besök) som kom till phi phi ett par timmar innan vi drog.. (det måste alltid finnas minst 1 team thai medlem på phi phi vet ni...) Det var jättemysigt att hinna säga hej då, lite sorgligt blir det ju alltid, men som tur är så bor hon faktiskt i västerås :)

Flyget från krabi till bkk var en historia för sig, det började regna så sjukt mycket så de inte kunde lasta bagaget utan vi fick vänta på planet, det blåste så flaggorna for runt & jag satt & bad en stilla bön i mitt huvud. Önskar att jag var relkigiös så jag visste hur man ber en riktig bön- min lät typ: för helvete, jag vill ju för fan inte dö nu, jag är ju fan inte färdig mm mm - & ska jag vara ärlig så kanske det är bättre att inte be alls när bönen låter så?? Det var iallafall väldigt guppigt i luften & precis när vi lyft så ser vi att det blixtrar så in i hj-vete, jag sneglar ut & koncentrerar mig på att andas, Benne säger: shit vad det blixtar! 2 sek senare inser vi att det är lamporna från vingen som blinkar.. Tack! :) Kvällen spenderades på Khao san road där vi hade jättekul som vanligt, helt plötsligt så är klockan 04.00 & vi beger oss hemåt. Väl hemma så kan vi inte sluta skratta, vi har hittat ett par låtar som sammanfattar hela vår resa.. Hakuna Matata & Stand by me, versioner från lejonkungen på svenska.. Stand by me sjungs av Timon & Pumba (engelska) & så klart åkte you tube igång i vårt casa del team thai! Tror vi somnade närmare 06.00.. Men som vi skrattade!

Fredagen bestod av packandets tecken, har nog aldrig varit i ett sånt dåligt packstim.. Sprang mest runt & bara pillade på allt.. Min kära pappa (som lägligt nog var i BKK) & Em satt förundrat & tittade på mig & Benne när vi på något sätt försökte få ihop vår packning..Med hejja rop & några kloka råd från dem så ordnade sig allt tillslut! Benne skickade jag ut för lite last chance shopping på marknaderna, då jag insåg att jag hade betydligt mer att plocka ihop! Pappa försäkrade mig om att min väska inte vägde för mycket- men när han i nästa sekund började: ja, ni ska nog ställa dem samtidt på vågen.. & i nästa andetag säger- oroa dig inte, de väger aldrig handbagaget! Då kände jag, fasiken.. dett blir dyrt (300 spänn/kg- galet mycket pengar, typ 1200 baht/kg!) Bill & Bull ahde en plan: Vi skulle slänga på bennes väska (som efter kontrollvägning på flygplatsen vägde 15 kg) & sedan, samtidgt som vi hade en fot på vågen, skulle vi slänga på min (25.6 kg (?!)) Dett tyckte dock inte incheckningssnubben var så bra, för vi fick ställa dem en & en.. Men snäll som han var (eller nåt) så var det lugnt, han sa ingenting.. Sedan så börjar väskorna åka, då vrålar Benne- Ev , du har ju inte låst väskan! Attans bananer, jag ropar till snubben, han nickar & så kastar jag mig ut på bandet fram till väskan & så klart så har jag glömt koden, så efter ett par sekunder står både jag & Benne på bandet & fixar med väskan. Tillsut ordnar det sig & vi glider ut till Em, varpå hon säger: Ja, alltså, det här med att checka in väskorna, det har jag fatatt, men inte behövde ni väl checka in er själva också! Ha ha, hon hade bara sett hur vi försvann upp på bandet.. :) Eveline i ett nötskal!

De tjejer i klassen som jag kommit närmast, Ally, A & Nok ville att vi skulle ut & äta tillsammans en sista gång, från början så skulle A möta oss vid lunch, när hon fortfarande vid 3 inte hört av sig så får jag tillslut tag på henne, då bestämde vi att vi skulle mötas kl 18.00 & så skulle vi åka & äta i närheten av flygplatsen.. Okej, det är ju perfekt! Nu ska jag sammanfatta så kort jag kan om vad som hände med denna planering, vi kan säga som så, att det är ju skönt att det avslutas som det alltid är- dvs "det är det man inte riktigt vet": A ringer & säger att Nok är sen, kan vi ses 18.30? Absolut säger jag. Ally ringer 18.15 & säger att hon sitter i traffic jam, kommer bli sen, kan vi mötas vid 19, men, säger jag- skulle inte A hämta oss? Nä, säger Ally, jag hämtar! Okej! 18.50 ringer A- traffic jam, kan vi ses 19.30, men säger jag- skulle inte Ally hämta oss? Nä, A hämtar.. Okej.. Ringer till Ally, som fortfarande sitter i traffic jam: Ni behöver ju inte komma båda två & hämta, A säger att hon ska komma? No no, I come.. Ha ha ha!! Tillslut sa jag bara: Okej, vi ställer oss där & så ser vi vem som kommer!! Ett par min senare så bestämde vi oss för att ta taxi till flygplatsen & möta upp dem där istället.. Vi åt kl 21.15 :) Underbart!! Fick förresten spontanbesök på flygplatsen av en lärare som var tvungen att säga hej också! Så välomhändertagen har jag varit!



Benne kan stå på händer!!



På koh Lanta, Benne fick upp en krabba med foten (efter att ha massakerat den först, skalet var sprucket...)

Vi bygger en sandorm tillsammans med några thai barn

Thaifolket på koh Lipe

Benne får sin första riktiga thai pannkaka, banan & nutella, på phi phi

På Phi phi

Sjukt rolig bild på phi phi
Khao san road.. Var annars..

Numera hålls det HÅRT i väskorna!!

Julpynt i BKK


På väg från Krabi till BKK, hemfärden närmar sig...


Vickan, Lina & Benne på phi phi, jag bad dem göra nåt skoj & det är detta jag får :)

Jaaa...

Det blir så lågt vatten vid Ebb, vi kunde ligga ute i vattnet på en sanddyna... I ungefär 20 min.. Men ändå, vi kunde!
Sista kvällen för team thai..
 Det här med att säga hejdå.. Efter att vi käkat så var det dags att säga hejdå... Fy fy fy..Men jag har bestämt mig för att inte säga hejdå, jag säger vi ses igen! Men när Ally hulkar & säger: glöm mig inte, då är det fan inte lätt, A har sagt till mig att ja måste whatsappa henne varje dag, ha ha! Så gullig..

Resan hem var lugn, vi somnade till innan maten kom- inhalerade det som fanns & sen checkade vi ut.. Vi vaknade typ 2 h innan landning.. Galet! Min hemkomst tänkte jag lägga i ett eget litet inlägg, så jag åtminstone har 2 kvar att göra innan jag tackar för mig här i bloggvärlden.. :) Jag sitter just nu i Hällby, på svensk mark & fattar absolut ingenting.. Vad hände- har jag drömt allt? Kunde ju så klart inte låta bli att gå upp till jobbet en sväng igår kväll :) Sniffa lite IVA!


Puss & kram/ Ev

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar