onsdag 28 december 2011

ByeBye Bangkok, I will miss you...long time!

Det var en gång tre studenter som fick möjligheten att studera en termin i Bangkok...att dessa tre personer fem månader senare skulle lärt känna varandra som Knatte, Fnatte och Tjatte, att de skulle ha rest runt precis hela Thailand och delar av det utanför landets gränser samt att de skulle stöta på så galet många roliga konstigheter under resans gång, det tror jag ingen av dem kunde tänka sig!



Det sa bara "poff" så var vi här, sen sa det "poff" igen så var det dags att packa ihop och bege sig hem till Sverige igen...att tid kan gå så fort när man har roligt!? Det är nästan fem månader sen Ev öppnade dörren till casa de la team Thai för första gången, sen har det verkligen bara rullat på...När sen Lina halkade in i vårt lilla team, ja då var vi på något sätt fulländade som team här i Thailand...resorna har avlöst varandra; koh Chang, koh Samet, Pattaya, koh Larn, HuaHin, koh Tao, koh Phangan, koh Muk, koh Samui, Had Yai, Krabi, koh Lanta, koh PhiPhi, koh Lipe, Phuket, Khao Lak, Similan, Kanchanaburi, Penang, Langkawi, Kuala Lumpur, Singapore....för att inte tala om alla mer eller mindre ofrivilliga stopp under resornas gång. Vi har blivit lite lätt ärrande från våra äventyr men det är smällar man får ta, vi har alla gaddat oss...Vi har simmat med jättemaneter, fiskar av alla de slag, hajar, ormar, elefanter, sjöborrar, sköldpaddor och allt annat som lurar under ytan... Vi har ätit allehanda konstig mat; pinnar, grisfötter, groda, inälver, gräshoppor, krabbor och ägg med skal... Vi har träffat en massa underbara människor från världens alla hörn...vi har fått vänner för livet...vi har haft otroliga besök av vänner hemifrån...vi har träffat människor vi bara vill glömma. Vi har varit sams nästan varje dag...vi har shoppat...vi har volontärarbetat och lidit med thailändarna när det var katastrof och översvämning...vi har promenerat och vi har åkt bil/båt/buss/tåg/minivan/BTS/tunnelbana/flyg...vi har bott mitt i storstadssmeten, i tält, på lyxiga hotell och i shabbiga bungalows... Vi har presterat i skolan, skrivit våra uppsatser och fått högsta betyg från Thailändska unversitetet...Vi har helt enkelt haft en underbar tid här i värmen, en resa som blir omöjlig att sammanfatta men som vi alla kommer bära med oss resten av våra liv!



Detta är alltså min absolut sista dag här i Bangkok... väskorna är noggrant packade och lådorna till Maria är nerburna i receptionen...Inte ens Mr Gecoödla som skrillat runt här på parkettgolvet i två månader verkar bo kvar...Jag har koll på pengar, pass och biljett...men..innan jag påbörjar den långa resan hemåt ska jag ut och sniffa lite mer på Bangkok och bättra på brännan ytterligare en gång hehe!! Ses snart hemma hörrni...stor kram till er alla från lilla mig :-) //Em

ps....lova att ni följer me på bloggen när jag i slutet av januari flyger iväg på nya äventyr...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar