måndag 26 december 2011

Får man kalla sig team när man är solokvist??!

Idag har Lina och jag levt loppan här i Bangkok. Vi har tagit förväl av staden på allra bästa sätt och har vi inte tidigare intagit staden med stil, ja, då har vi definitivt gjort det idag. Började imorse med lyxig hotellfrulle signerad Pullmans hotel; väldigt mycket mat, gott kaffe och en massa mer eller mindre seriöst snack om livet som varit här och livet som väntar hemma i Sverige, dels nu och dels om några månader när utbildningen är klar och vi står där med ett kuvert i handen innehållande Sjuksköterskelegitimationen. Efter frullen lyckades vi mer eller mindre planka in på hotellets resort där vi bättrade på brännan ytterligre och bara njöt av solen och den klarblåa himlen...ja vi skrattade en del också åt alla galna tripper vi gjort här de senaste månaderna, så det här med att planka in på en hotellresort kändes ju inte så märkvärdigt i det stora hela...var ju ganska enkelt faktiskt...bara smälta in helt världsvant, kliva in i hissen och trycka på rätt våningsplan haha! Sen bar det av hemåt för att ta tag i pack-kaoset som råder här i lägenheten...vi hittar så mycket roliga saker överallt...förresten, vem har glömt ett par gröna dojjor storlek 37 i garderoben, helt nya (Ev är du skyldig??!)...kan bara konstatera att det blir en tripp till DHL imorrn för att posta saker hem till Sverige eller tror ni man kan smussla in en extra resväska som handbagage och skylla på att man har dålig syn och inte såg hur stor väska man packade i...kanske funkar om jag skaffar en vit käpp och en sån där fin högtalaranläggning som alla blinda här i stan går omkring och sjunger i för att få ihop lite extrapengar. Ska fundera på saken!

Frukostbuffé a la Pullmans *mums*

Vardagslyx

Jättejobbigt...verkligen...

När Lina tillslut gav upp packandet med en djup suck och konstaterade att hennes väska var på väg att gå sönder så begav vi oss till Siam för lite käk och lite presentshopping (nu blir ni nyfikna va hehe) och sen tog vi en taxi till...ja det va ju inte helt klart men något med skybar. Efter några cirklar i centrum så kom vi fram till ett stort lyxhotell precis intill floden, vi tog hissen till 64e våningen och hamnade på skybarernas skybar Sirocco, en av världens bästa och häftigaste skybar som tydligen även är känd från filmen "Baksmällan II". En helt underbar bar som nästintill svävade ovanför floden, magnefik utsikt, en massa roliga människor och riktigt goda drinkar. Behöver jag säga så mycket mera?! Tror inte det... Bilderna talar för sig själva!


Känsla; som att befinna sig i en film, trodde inte att det fanns såna här ställen på riktigt...

...självklart beställdes det mojito och cosmopolitan vad dricker man annars på ett sånt här place?)

Utsikt över floden


Lilla livebandet som lirade jazz från en scen ovanför restaurangen




Mycket folk i baren


Iskallt uppdrag på vägen hem från Sirocco då vi hittade "the ice bar" här i Bangkok :-) dags och acklimatisera sig hehe


Nu till den stora frågan; får man kalla sig team när man är solokvist??! Lina min underbara roomie påbörjar nämligen sin hemresa till Sverige om nån timme och detta innebär ju att jag blir ensam kvar här i den stora staden...Så nu är det definitivt slut på eran för tema Thai...kommer kännas lite konstigt att vakna imorrn och inse att resten av gänget är hemma i Sverige igen...men men...det är bara bryta ihop och komma igen, jag har några dagar kvar här i staden och agendan är tämligen fulltecknad med saker som jag vill hinna med innan jag tar mitt pick och pack och åker till flygplatsen på onsdag kväll! Jaha....nu ska Lina tydligen packa om sin väska för sjuttion-elfte gången...ska bli spännande och se om hon får med sig allt... kraam på er därhemma, snart är även jag påväg hemåt...inte många dar kvar nu!! /Em

1 kommentar:

  1. Tack Emilie för din trevliga dagbok.Har varit riktigt roligt att få följt era äventyr.Nu längtar jag bara till min kära dotter kommer hem.

    //Gudrun Pavlik

    SvaraRadera