lördag 13 augusti 2011

Eveline is in da house!

Jaha, för tusan, då va man framme! Shit pommfritt.. (felstavat med flit)

Fia körde miog kungligt till arlanda! Innan dess va vi tvungna att strippa ner min resväska ett par kg.. Helskotta också. Minns inte i skrivande stund vad vi plockade ur,men det var säkert nåt viktigt förstås ;) Tack för hjälpen Fia! Det blev faktiskt en liten tår när vi sa hejdå.. Snyft..

Min taktik med att hålla mig vaken efter nattjobb lönade sig, höll på att somna innan planet ens lyft, dessvärre efter start så började en hetsig röst i högtalaren att stationera ut nån form av tal. Eftersom jag nu helt magiskt kan thailändska så listade jag snart ut att det hade inträffat något så vi skulle vara tvungna att nödlanda igen.. Med en puls utan dess like stirrade jag rakt fram & undrade varför jag inte tog med mig kaliumkloriden jag hade funderat på, när rösten plötsligt började tala engelska & jag fick veta att vi till middag skulle få välja på två olika alternativ... Puh.. Men jag lovar att de nämnde nånting i stil med emergency i det första talet.. Tur att jag inte hade kaliumet med mig, hade ju varit lite onödigt.

Efter att ha valt en perfekt placering på planet vid online incheckningen (tack Kirsten) så visade det sig att jag hade en hel rad för mig själv.. Mycket nöjd över min bedrift bad jag att få in ett glas rött till maten efter tips från coachen, drog på mig resestrumporna & bäddade ner mig raklång.. Inga ungar i närheten.. So far so good.. Vaknar dock en stund senare, lyfter på min ögonbindel & upptäcker att en man står & stirrar på mig, efter att ha gett mig ett mycket konstigt leende så går han dock sin väg igen. Hrmm.. Ungefär där gick min plan om att sova hela resan i stöpet.. Ni vet, man somnar, vaknar, somnar, tror man snart är framme, suckar besviket när man inser att det är 5 timmar kvar & somnar igen.. Ha ha!

1½ timme innan landning så fick man frulle, sen var det bara att hålla sig vaken.. Vilken tur att jag lyckades, för utsikten över bangkok var heeelt magisk! Det var mörkt ute & gatuljus så långt ögat nådde! Försökte ta bilder, men det blir ju aldrig som i verkligheten..

Jag blev ju uppmött på flygplatsen som planerat, tog taxi till lägenheten.. Taxiresan var ju en klass för sig, ni vet väl alla hur thailändare kör?? Inte finns det något bälte bak heller.. Det var ett par näradöden upplevelser iallafall.. Sen fick vi stanna på motorvägen för chauffören blev kissnödig.

Lägenheten är perfekt placerad med en shoppinggata precis runt hörnet, nära till BTS stationen Victory Monument & inte ens 5 min promenad till barnsjukhuset jag ska praktisera på. 7 eleven runt knuten.. Underbart! Tack pappa för att du kollade upp lägenheten åt oss, inte alla som har den förmånen. Måste dock säga, att efter att ha levt med en fru & två döttrar, så borde du faktiskt veta att man kan behöva mer än en liten garderob...?! I messet jag fick nyss frågade han hur lägenheten var, jag svarade att den var bra, men lite liten garderob.. "Garderob? Det tänkte jag inte ens på" var svaret jag fick.. Suck.. Pappor.. :)

Har varit ute & spatserat en sväng. Ni kan va lugna, jag gick bara så pass att jag kunde hitta hem igen.. Satte mig på en bänk & kolla igenom kartor & va allmänt turist. Jag ska erkänna en sak för er, när jag kommer till ett nytt land så HATAR jag att visa att jag är turist, jag låtsas veta var jag ska, att jag hittar & att jag gått där 1000 ggr förut, låtsas att inte bli så fascinerad över saker osv. Knäppt va? Hur mycket man än står ut så försöker jag dölja det, som att det är min 3:e vecka på ett ställe.. Denna gång ska jag INTE göra så! Därför satte jag mig rätt upp & ner mitt på ett torg & slängde upp kartan, all heder åt mig! Jag försöker även lära mig lite thai ord förstås.. Nu ska jag inte tjata ut er, skulle kunna skriva hur mycket som helst om alla intryck & annat, men jag ska ju kunna skriva fler gånger också!

Stor kram till er alla från mig, Eveline, heter jag, om ni redan glömt det ;)




Adios Sweden! Just ja, pappa, jag lånade din handbagageväska.. Va ju tvungen att nödpacka om i hällby..

Lägg märke till dom porriga resestrumporna.. Nice..


5 kommentarer:

  1. Vilket härligt blogginlägg! Så kul att vi får följa med på resan. Allt verkar ju ha gått hur bra som helst! Puss

    SvaraRadera
  2. EVELINE! Såå skönt att höra att resan gick fint o att du redan gjort dej hemmastadd =) Idag har du säkert legat på nån playa o lapat sol din jävel hihi... Lycka till nu i skolan så hörs vi på ett eller annat sätt! Puss o kram Fia

    SvaraRadera
  3. Wiiiii!!! Fan vad skoj att läsa! Skönt att du gjort dig hemmastadd redan! Jag ser sålt fram emot att få hälsa på! Ta väl hand om dig och afrot! ;) Puss och kram <3 /Benedicte

    SvaraRadera
  4. Kul att läsa vad du har för dig Eve!
    Skönt att resan gick bra och att du slapp massor av griniga ungar.
    Hoppas du kommer trivas.
    Puss och kram Paula.

    SvaraRadera
  5. Härligt Eve, och vad roligt du skriver, du är perfekt som bloggerska! Men varför hade du inte stödstrumpor??? Fy dig... Puss Elin

    SvaraRadera