onsdag 21 mars 2012

Volontärarbete i södra Ohio.


Hej Världen!! Såhär vackert var det imorse vid skolans fontän när Rachel och jag var påväg till bilen som skulle ta oss på nya äventyr. En bil som föröverigt mer liknade en thailändsk minivan påväg till...ja säg det...meeen utan en crazy driver kändes resan bra mycket tryggare även om bildörrarna levde sina egna liv och säkerhetsbältena inte riktigt gick att använda. Idag var det nödhjälp och volontärarbete till fattiga och hemlösa amerikaner i södra Ohio som stod på schemat... Hit åker volontärarbetare från ett flertal olika städer en gång i månaden och delar ut mat och andra förnödenheter till människor som lever långt under existensminimum... Dagens arbetsinsats bestod i att packa bröd och dela ut apelsiner och citroner i en väl inarbetad kedja a la drive-thru-modellen... intressant arbetssätt, men är man nu i USA så är det klart att drive-thru funkar även i hjälparbete...det finns ju överallt annas så varför inte liksom??! Många av volontärerna var i ålderskategori äldre...vi mötte bland annat en krutgumma på 91 bast som for runt som en liten virvelvind med brödpåsar, konserver och potatissäckar, hela tiden med ett stort leende på läpparna! Sån vill jag också bli när jg blir gammal... Att dagen avslutades med gemensam mat gjorde det ju inte värre...heller inte att solen skiner och det är gaaaalet varmt här i Ohio nu...behöver jag ens skriva ut ordet -gillas-??!

Full fart... här är det brödkartonger som ska levereras

I slutet av drive-thru kedjan...

Många kartonger och saker som ska delas ut (behöver jag skriva hur mycket avgaser som vi andades in under dagen, ventilation noll i "garaget")

Många hade fina bilar, andra hade rosthögar som knappt rullade...här är det ju ett måste att ha bil därför gör familjerna allt för att kunna behålla sina bilar...vissa har verkligen inget och gick med en kundvagn genom förnödenhets drive-thru:n...

Kön tog aldrig slut...

Rachel är äppel leverantör


Nu ska jag ta tag i projekt packelipacka väskorna för sista gången här i Capital...efter morgondagens praktikäventyr bär det av med ninja-kines-bussen mot N.Y city igen för att möta upp galna Sverigemaffian, yeeey!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar