tisdag 25 oktober 2011

Dags att förbereda sig för översvämningen...


Hur snabbt kan tiden gå egentligen??! Har precis vinkat av Johanna, hur kan två veckor gå så fort... Hon saknas redan här, herreguud va roligt vi haft jag har seriöst kramp i magen efter allt skrattande!! ...och idag har vi skickat in hela vår uppsats för kommentarer, känns underbart!

Samtidigt fortsätter vattnet att ta över Bangkok. Min skola är stängd och sjukhusområdet där är, enligt uppgift från dom som vet, översvämmat. Mataffärerna är rensade på det mesta, inklusive vatten! ...som tur är fick vi information om läget innan vi åkte hem från Samet igår och storshoppade vatten... Thaiborna i Rayong höjde lite på ögonbryna när dom såg oss rensa affären på vatten och frågade nyfiket varför. Det är konstigt det här med nyhetsrapporterna här, är man inte mitt i kaoset har man tydligen ingen aning, inte ens om man är thai. Fick precis rapport om att A:s hus har svämmat över, vi tycker så synd om henne och hennes familj. Ev och jag håller oss uppdaterade på ambassadens hemsida och genom svenska media som nu äntligen börjat rapportera om läget. Här är fortfarande torrt på backen, men att klättra över sandsäckar och provisoriskt uppmurade väggar eller jorvallar har blivit vardag även i våra kvarter... Vill tacka facebook för all info som delas där... Imorrn blir det volontärarbete för min del, ska packa förnödenheter åt Röda korset tillsammans med andra utbytesstudenter. Känns självklart att hjälpa till med det man kan när man är här...


Jo vid bankomaten precis vid vår ingång...

Ev:s mamma och syster sitter för tillfället på en flight påväg hit, imorrn ska vi möta upp dom på flygplatsen... Team Thai:s Sverigebesöks-marathon fortsätter -- LYCKA!!

Hörs snart igen... kram på er!! //Emilie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar