måndag 31 oktober 2011

...tolv timmars berg-och-dal-bana senare...tror detta kallas paradiset!!

Klockan 23,45 +/- en akademisk kvart klev Ev, Lina, Maria och jag på en nattbuss i HuaHin med destination en pir, som jag inte kommer ihåg namnet på, där en båt skulle vänta och ta oss till koh Tao. Nattbussen var ganska fancy om jag får säga det själv, en dubbeldäckare med fällbara säten och man fick till och med en filt, bara en sån sak. Tyvärr har alla flyende bangkokbor rensat även HuaHin på vatten, så fick smutta på ljummet iste hela natten men men... jag somnade som en klubbad säl och vaknade nångång av att någon tjoade till i bussen, vände mig dock om och somnade om... Fick i efterhand veta att busschaffisen kört som en självmordspilot och de som inte sovit var gröna i ansiktena haha!! Vi hamnade på en liten pir mitt ute i ingenstans kring klockan halv fem på morgonen, två timmar innan solen skulle gå upp och båten kunde ge sig av. Så vi kröp ihop i varsin solstol i den sk vänthallen, en vänthall bestående av några partyttält på stranden. Naturligtvis blev det oväder med åska och blixar från alla håll och det regnade på tvären...toppen tänkte jag, men somnade ganska snart igen och vaknade när det var dags att kliva på båten. Som vanligt är allt som har med transport här lite av gambling; man vet inte riktigt vad som ska hända! Även i detta fall. Vi kom ombord på en stor katamaran som gav sig iväg i en rasande fart över havet. Vi formerligen FLÖG fram, tänk er att åka berg-och-dalbana i två timmar...så kändes det. De som jobbade på båten delade gladerligen ut hundbajspåsar alias kräkpåsar till de alltmer grönfejjade resenärerna och ju längre tid resan tog desto mer ångrade man att man ätit mat dagen innan... har nog aldrig varit med om något liknande, men återigen, lyckades somna och förskonades från att behöva använda personalens lilla present. Emilie - Båten; 1 - 0!!

Berg-och dalbanan fortsatte när vi kom till land, taxi blev ett pickupflak utan räcken och i minsta lilla gupp flög team thai omkring som ålar i ett sammelsurium av backpackerväskor. Alla överlevde dock även den transporten... Hotellet vi bokat var över förväntan; ett trevligt rum med egen altan och egen trappa ner i poolen, jobbigt va??!! Dagen har spenderats på solstolar vid poolen, lunch har intagits i en sackosäck på en strandterrass och kvällmaten ska intas på en texmex restaurang där dom har utebio. Sen ska vi ut och fira Halloween...vi tänkte gå dit utklädda till...oss själva, fyra svenska brudar som sig själva i divers paradise borde ju göra succé -- inte sant??! Imorrn blir det till att utforska undervattensvärlden utanför ön, chansen att snorkla med exempelvis hajar ute på öppet vatten kan man ju inte gå miste om... sen ska Lina och Maria få en lektion i Thaiboxning så det får man ju inte heller missa!!

                                                                    I väntan på färjan...zzz...



taget ut från vårat hotellrum



Team Thai slappar i poolen

Kort vad som händer i Bangkok; ryktena säger att vattnet börjat dra sig tillbaka, Ev:s skola öppnar igen på torsdag...min skola vet jag fortfarande inte för den ligger ju i princip mitt i floden och där är det fortfarande rätt blött... Maniana, vi får väl se vad som händer!!

Kram på er alla så hörs vi snart igen!! //Emilie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar