torsdag 24 november 2011

Återigen en gaalen båtresa senare...hello paradiset!

Studsade upp ur sängen imorse då fröken Bee trodde att vi försovit oss...inte riktigt sant kanske då vi hade ställt en klocka och då den inte ringt ännu...meen...återigen...det är jobbigt när man måste ha en tid att passa. Tiden var en shuttle-bil till en speedboat dom skulle transportera team Thai med sällskap till en liten paradisö som vi hört mycket gott om, nämligen koh Lipe. Väl i hamnen kunde dock inte båten gå ut pga höga vågor, koh Lanta har nämligen inte visat sig från sin bästa sida nu när vi varit här.

En timme efter utsatt avgångstid kom vi iallafall iväg...färden gick igenom träskmark och vi hade naturligtvis siktet inställt på att se krokodiler - men icke!! Snart var vi ut på öppet hav, solen kikade fram och vi tog alla en powernap där vi låg på den bästa platsen på båten – nämligen längst bak. Den bästa platsen visade sig dock efter nån timme inte alls vara den bästa platsen då vågorna hade tagit sikte på oss och attackerade från alla håll. Försöker att till en början gömma sig bakom Ev:s sarong som vi hissat som ett segel över oss, men när den efter några minuter är genomdränkt så tar vi situationen i bästa team Thai anda och inser att det är bara slappna av och låta det hända.... Några minuter senare är vi alla helt genomdränkta, vi spottar saltvatten och konstaterar att ett par vindrutetorkare på solbrillorna inte skulle ha suttit ivägen. När sen en av båtens fyra motorer får en tillfällig stroke och thaikillarna kryper omkring och försöker laga denna under pågående färd, ja då började vi faktiskt fundera på va vi gett oss in på...Dock har vi som alltid flaggan i topp och förgyllde stunden med att massakera en hel massa, för stunden, mycket lämpliga sånger såsom 800grader (ja vi frös lite), en kulen natt..., va nöjd me livet, i natt jag glömde (...ja orginalet är ju drömde, men numera är det glömde, även detta i bästa team thai anda...) och...ja ni förstår ju själva!! Efter dryga tre timmar ute till havs kom vi äntligen fram till den lilla paradisön och...ja det är verkligen paradiset här! Kritvita stränder, kristallklart vatten, fantastiskt väder och en mängd mucho snygga dykare...dumt att klaga hehe. Middagen har intagits på stranden och resten av kvällen har spenderats på en reaggiebar, liggandes på puffar, även detta på stranden. Döjobbigt...verkligen!! Imorrn ska det stekas, tror att Ev börjar få lite solpanik nu när hon bara har typ en vecka kvar, hon måste ju jobba på brännan den stackaren. Bee och jag ska ut och snorkla och annars tänker vi mest bara ta dagen som den kommer... Fredag imorrn dvs helgen är på ingång och då får man ta semester right??!


på väg till koh Lipe


wroom wroooom




alltså hörrni...det här med frisyrer, saltvatten, speedboats och självlockigt hår är ingen bra kombo!

solnedgång på koh Lipe

Nu ska vi, i bästa pensionärsanda krypa till kojs, klockan är inte så mycket men gänget har som sagt tagit semester och vilar upp sig inför helgens kommande bravader när vi på lördag drar till koh Phi Phi... Håll i hatten då säger jag bara!! kraam på er...alla hälsar! /Em

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar