lördag 12 november 2011

När katten är borta dansar råttorna på bordet...

Tog sovmorgon imorse....ställde klockan på tio vilket i thaitid är nio vilket egentligen inte allt innebär sovmorgon men wtf!! Intog en mindre angenäm frulle på hotellet och bestämde tillsammans med min teamkompis Lina och ett antal kartor vad dagens aktiviteter skulle innehålla. Så med lite hjälp från gänget i receptionen så satt vi snart på en lokalbuss och skumpade iväg mot nya äventyr. Plötsligt small det till i bussen, alla röck till men någon försäkrade för oss andra att...jodå... det var bara en nedfallande kokosnöt som landat på busstaket haha!! Några hållplatser senare började vi småprata lite med en annan tjej på bussen, en backpacker från Holland som i vanliga fall arbetar på Louis Vuitton, och snart hoppade vi alla tre av vid dagens delmål nummer 1 för dagen; nationalparken här i Penang. Efter registrering, om och ifall att vi skulle komma bort, så började vi vandra. Började ju bra, en fin stig med stenplattor och Lina utbrister "det här går ju enkelt!!" ...vänta du bara, svarade jag... Å snart så började den riktiga vandringen; lååånga och många otroligt ojämna trappsteg, klafsande i lera, klättrande över träd och stenar.... *pust* och visst är det typiskt att man inte ens när man vet att man ska ut i regnskogen kan ta på sig lämpliga dojjor, alla vi tre kom nämligens framsurfandes i flipflops hehe, de mer rutinerade vandrarna skrattade gott när dom passerade i sina vandrarkängor. Efter närmare två timmars regnskogsvandring så var vi iallafall framme på delmål två; en fin sandstrand tillika sköldpaddsreservat. Vi såg en massa minisköldisar, apor och en och annan turist, annars var det skapligt lugnt! Sen skulle vi tillbaka, försökte få tag i en båt då mitt knä kanske inte tyckte att det här med regnskogsvandring i flippisar var en så bra idé men de dryga malaysianerna skulle ha en halv förmögenhet att köra oss tillbaka så det var bara snällt att gå.... Ja Ev, jag vet vad du tänker och nej, jag tänkte inte på det...du vet när katten är borta dansar råttorna på bordet *blinkblink*. Till råga på allt så sa min 60baths flippis upp sig efter halva vägen så det var bara till att vandra genom leran barfota... Ska man göra det ska man göra det ordentligt, DETTA är vad man kan kalla thaistyle! Kom iallafall tillbaka ur nationalparken utan att trampa på något olämpligt, dock hade vi lera upp till öronen och lokalbefolkningen på bussen hem tittade lite konstigt på mig som var utan skor men men...Det har varit en fantastisk upplevelsedag detta, det kan jag lova :-)


dagens skylt

myror i kvadrat



konsten att ta en gruppbild mitt i ingenstans :-)

hängbroar fanns det gott om




Väl tillbaka på hotellet har det pluggats (jodå...vi gör faktiskt sånt också...), softats och planerats för nästkommande dagar... Imorrn tar vi båten till Langkawi tjoohoo!! Hörs snart igen!

ps. Ev den rackarn har rymt med klassen till Singapore...på tisdag är planen att team Thai ska återförenas i Kuala Lumpur, spännande och se om planen fungerar hehe!  //Em

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar