torsdag 17 november 2011

Thai guide + studytrip = sant!


Hej svej! (varning för låååångt inlägg...)

Nu är man åter i verkligheten, dvs hemma i lägenheten med fungerande internet, en fungerande telefon & mina roomiesar..

Klassen & jag har nu avverkat både Singapore & Malaysia inom loppet av 5 dagar. Jag har aldrig varit på en sån här guidad tur, & jisses.. In- ut 15 min fotografering, mm mm, men bra på ett sätt- man får se mycket! Resan började med en flygresa till Singapore, men den har ni ju hört redan, så det skippar jag. Singapore var väldans fint måste jag säga, hur rent som helst! Men väldigt reglerat, det är dryga böter på att röka på gatan, men känner man för att "tjoffa lite" så är det helt ok att gå in i "House of Condoms" & få lite galej för några dollar.. Mina klasskompisar pratade om att det fanns sex shopper i singapore. Jaha, tänkte jag & fick en bild på näthinnan om att de sålde dildosar & sånt, föreslog till Ally att hon skulle handla, men inser snart att det var ju riktiga sex shopper.. Ni skulle sett Kambodianerna när de såg 2 sex arbetare stå & röka utanför ett ställe (som förövrigt hette "the fast and the furios", vilket gjorde att jag trodde att vi stod utanför en spel butik, insåg dock när de klev fram genom mörkret att så inte var fallet..) jag trodde de skulle dö. Leendet på dessa snubbar nådde, ja, typ RUNT deras huvuden. Ha ha!


Shopping... Julpynt!!

Dag 2


 Det är så här det är att hänga med thai folk.. Okej, kineser kan det här med att fota, men thai tar priset! De hittar en plats+pose+atteraljer & sen ska alla fotas på samma vis.. De ställer sig & sen drar de med en som en liten sandsäck.. Sen, när man är ungefär 2 som posar, då sugs resten dit som myror kring en sockerbit & så blir det plötsligt en grupp bild som innebär att guiden har ungefär 25 kameror runt handleden & så räknas det one to tee & sen *klick*.. 25 gånger om.. Ha ha ha!! Det bästa är att det oftast inte finns någon logik i var man ska fotas, se exemplet ovan.. En parkeringsskylt med en buss rumpa.. Denna dag besökte vi även ett tempel där de hade Buddahs tänder i en urna.. De hade även glasburkar formade som en tår innehållandes diverse Buddah organ-delar, bla snor, tarmar, lins & även en bit hjärna.. Alla behandlade i nåt som gjorde att det var små kulor..

Sen bar det av till Universal studios.. Skoj!! Dock inte för stackars T som sprang runt med en spya i mun, alldeles vit i ansiktet efter att ha åkt en galen karusell..


Det är ju helt otroligt att det redan är julpyntat!

Efter denna otroligt skojiga dag så bar det av mot Malaysia.. En lång bussfärd på 5-6 h (de visadfe ju iallafall en engelsk film dubbad på thai..) tog oss fram till hotellet kl 02.00, wake up call kl 06.00.. Underbart!! Verkligen.. Sov med 2 klasskompisar som inte är sådär hyperbra på engelska.. Jag får frågan- Have you prepared a small bag for tomorrow already? (de slänger dit already lite hipp som happ..) Öhh, liten väska? Till vad? Efter en stund av gäster med gester så gav jag upp & sa, det är ok, jag packar imorgon.. Tillslut kom jag på snilleblixten att jag frågar henne vad hon ska ha på sig, & luskar på detta sätt fram att det är en övernattningsväska man ska ha... Okej, jag hade min handväska, så man fick bli ett packningsgeni & så löste det sig.. Var dock liiite orolig för att vi skulle upp & klättra nånstans..

Vi åkte upp till ett hotell som heter First World, man åker linbana upp högt som tuuusan upp i bergen, ett hotell utan AC då det är så kallt.. +16 utomhus ungefär. Därav att man inte skulle ha en väska med sig.. Det var som ett stort nöjesfält inomhus, casino, massa spelmaskiner, pubar, lite åkattraktioner m.m. As häftigt! Kvällen avslutades på en liten pub där ett GRYMT bra liveband spelade..







På något vis blev jag & Ally uppdragna på scenen av sångaren i bandet, come on Eveline from sweden vrålade han ut.. Jaja, why not..! Vi dansade twist..
  Sen var det dags för hemfärd.. Har jag nämnt att hela trippen var på thai? Guiden pratade bara thai & Nok försökte så gott det gick att översätta.. Thai style..

Frukost buffén var så mumsig! Hur mycket mat som helst.. Fram till att jag fick tag i ett halvt ägg.. skar det i halva & stoppade i munnen... Vafan, har dom karamelliserat ägget?? Vad tusan.. Tankarna bara for.. Nä, skalet är kvar?? Jaha, tänkte jag, de äter ju fisköga, kyckling mage & matstrupe, så varför inte ägg med skal.. dessvärre får ju jag i vanliga fall kräkkänslor av en liten skalbit hemma, 6 nu har jag halva äggfarmsskalet i käften.. Svalde ner med massa vatten.. Efter en liten stund så sneglar jag ner på Noks tallrik & ser att hon minsann ätit ägget med sked & därmed ligger skalet fint kvar på bordet.. Jag skrattade så jag grät.. En kvart senare hade jag fått dem att förstå vad jag gjort & så skrattade vi ihop..




En Buddah staty vi besökte..


Det var ju så att man blev utslängd från bussen lite hipp som happ för 15 min foto.. Hoppar ur bussen & hör snart en röst ropa: Eveline, eveline!! Jag vänder mig om & så kommer guiden framrusande: Hold a snake hold a snake!! Innan jag vet ordet av så har jag en orm runt halsen... Alltså.. Jag vet inte riktigt.. Ormen försökte boa in sig i min hårknut, försökte ringla runt min hals & vid ett tillfälle vill jag minnas att jag ropade ett hest "help"..


Visst ser jag harmonisk ut.. Jag njuter verkligen.. Ser ni även att ormen försöker mörda mig?


Ett muslimskt tempel.. Bara att Cover up.. Är jag polite nu??

Jag har så mycket mer att skriva, men ni kommer somna om jag fortsätter... Får dra lite anekdoter då & då istället.. Ni har ju redan hört om avslutet på kvällen med mitt pass på vift. Så jävla typiskt! Herregud! EVELINE!

Puss & kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar