lördag 3 september 2011

Emilie is in tha BIG city!!!

Tjooohooo då har man thailändsk mark under fötterna nu då....hur gick det till!?! Fredagen gick som sagt i panikstädningens och ångestpackningens tecken så det va skönt när bilen, med pappa som chaufför, rullade mot Arlanda! Sista biten hade vi denna fantastiska regnbåge som vägvisare ända till terminal 5!



Efter kontrollinvägning av allt bagage och en smärre ompackning så begav jag mig till incheckningen. Efter att ha trasslat med själv-incheckningstaggarna (ni vet dom me en massa jobbigt klister på) så stegade jag självsäkert fram till incheckningsdisken. Fick dock slag när vågen visade 46(!) kg i incheckningen, men blev snabbt lugnad av kontrolltanten som skrattade och sa att det ju var bägge mina väskor som va på vågen haha!! Efter lite taxfreeshopping gled jag ner på en stol vid gaten med en Starbuckskaffe i handen innan det var dags för take-off mot destination ett - Köpenhamn!



Landade i Köpenhamn ca 7 minuter före avsatt landningstid. Prima tänkte jag, plockade ihop mina grejjer och ställde mig i kön för avstigning. Nu uppdagade sig problem ett: landgången som skulle docka planet vägrade samarbeta och reparatör tillkallades. Efter 15 minuter rörde sig fortfarande inte den f**ba**ade landgången och enligt min biljett påbörjades boarding av Bangkokflyget typ NU. 17 minuter senare sprang jag av planet, skyltarna upplyste mig vänligt (!?) om att det va 9 minuter till nästa gate, behöver jag säga att jag tog den sträckan på knappt 4 minuter inklusive passkontroll! Hann ta två andetag och trassla på mig stödstrumporna innan det var dags för nästa...hmm...problem??!! Tågade glatt på planet mot min, i mina ögon, perfekta sittplats som visade sig vara omringad av inte mindre än tre (!!!) skrikande minderåriga under ett år!! Ledig plats på denna rad var alltså min, och bakom min plats satt en hysterisk mamma som förklarade att bokningen blivit fel, att det va hennes barn på raden framför och kunde vi inte byta plats!? F**n!! Snäll som jag är och mutad av en flygvärdinna som bjöd på en flaska rött så klämde jag pliktskyldigt ner mig i en mittenrad längre bak i planet och konstaterade att det skulle behövas skohorn för att bända loss mig från sätet vid avstigning. Well som om inte det var nog -- ett glatt partygäng med 9 överförfriskade danska ungdomar bjöd in till allsång i bästa a capella karaoke style!! Slutade med att alla i jumbon ssshhhhh:ade grabbarna, ganska maffig upplevelse faktiskt.... Trots allt kaos, och ytterligare en flaska rött, den som kom in med maten (till mitt försvar) så tvärslocknade jag och vaknade inte förrän planet befann sig nånstans ovanför Calcutta!



Vad hände sen då?! Jo det ska jag berätta! När vi sedan skulle fylla i våra inresekort så började mig stolsgranne, en man i 35 årsåldern från tyskland, skruva på sig lite besvärat... Visade sig att han var påväg till Thailand för surgery -- av ädlare slag fick jag sedan se när han började sprida ut sina broschyrer och välkomstbrev på hela halva raden.... Tackade min lyckliga stjärna att jag inte inlett något djupare samtal med honom om vad han skulle göra i Thailand, vet inte om jag velat höra hela svaret haha!!

Eveline och hennes thailändska vän mötte mig på flygplatsen, taxin tog oss till lägenheten och nu sitter jag här! Mitt i Bangkok!! Ikväll ska vi på mega-natt-rea på nått fancy varuhus tjoohoo! Fantastiskt att äntligen vara här; nu intar Team Thai Bangkok på riktigt!!



Lycka är svenskt kaffe :-) rena rama julafton...

Våra "små" importerade förråd

Tack alla söta för bidragen, nu klarar vi oss ett tag haha!!

//Emilie



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar