söndag 18 september 2011

Helgen när Eve stod i thaiboxningsringen, vi fick en massa nya vänner och taxisätena lossnade...

Åter hemma i lägenheten i Bangkok efter en gaaalen helg i HuaHin!! Var börjar man...jo, det hela började med att vi fick tips av en annan utbytesstudent att åka till Cha-Am; en liten badort utanför Hua Hin. Sagt och gjort hade vi bokat hotell för ca300:- (två personer, två nätter). I torsdags när jag kikade närmare på bokningen låg ju hotellet inte alls i Cha-Am utan i Hua Hin, haha här är verkligen gänget med stenkoll! Fredag morgon packade vi ihop lite grejer i en väska, lämnade in kläder och handdukar och annat smått till tvättservice och hoppade in i en minivan och snart va vi påväg ut ur storstaden. LYCKA!! ca 2,5h senare kom vi fram till Hua Hin, hittade det lilla hotellet och konstaterade att standarden var över förväntan för det lilla vi betalat, sweet!! Resekläder av -- bikini på och sen...hur tusan hittar man till havet??!! Hade en svag bild av kartan över Hua Hin som jag kikat på dagen innan, och som naturligtvis låg kvar hemma i lägenheten i Bangkok.... bara börja gå! Först hamnade vi på en fiskepir, havet ja men badstrand nej!! Sen sprang vi på en liten italiensk krog där vi slank in och beställde perfekt mat och varsin Singha. Istället för kändisspan körde vi turistspan...vem såg ut att gå till stranden och åt vilket håll verkade dessa personer gå?! Servitrisen kunde några ord engelska och genom att lägga pussel med pusselbitarna turister i badkläder med handduk, magkänsla och de små ledtrådar som vi fick ut av charderna så kände vi att vi hade nästintill stenkoll. Men för att vara på säkra sidan så gled vi världsvana in på ett av dom lyxigaste hotellen, gled över poolområdet och ner på deras privata strand. Allt gick jättebra ända tills en strandvakt önskade deposition för en handduk som vi "lånat" i hotell lobbyn, vi fick lite kalla fötter och lämnade handduken i retur och skyllde på att vi skulle på beachwalk haha! Hittade en liten reggaebar med tillhörande solstolar så där kraschade vi på varsin stol och....så började det regna!!! Det var väl själva f**n!! Dock var det bara en kort skur som var över på några minuter...




Efter några timmar i solen begav vi oss tillbaka till hotellet, konstaterade att badrummet var designat med dusch mitt i rummet vilket innebar översvämning men...återigen humöret på topp -- vi va ju på semester!! Nypiffade skred vi ner på nattmarknaden och hittade snabbt en restaurang där ett gäng glada shemales serverade grillade nygrillade skaldjur av alla de sorter. Återigen lyckades vi beställa in ett antal delikata rätter där den bästa helt klart va sizzling seafood som serverades rykande heta på en stekplatta! Plötsligt hörde vi några vid bordet bakom som hade svårt att välja mat från menyn. Gänget pratade svenska och snart hade Eveline hoppat upp för att rekommendera dom seafooden vi beställt in. Det roliga med att befinna sig utomlands är att man blir så glad när någon kommer och pratar svenska! och som en spontan person som inleder samtalet blir man väldigt glad när den man pratar med inte beter sig vanligt svenskt och totalnonchar en (som dock aldrig hänt oss här men som jag tror dom flesta av oss har varit med om hemma...). Spontanteten liksom flödar när man befinner sig på annan mark än den hemma! Till saken hör att Eveline och jag tidigare på kvällen fått en flyers om att titta på thaiboxning senare på kvällen och bäst som vi satt och planerade hur vi skulle lägga upp resten av kvällen så hakade det andra sällskapet på vår diskussion och snart var vi fem glada vuxna och en liten kille på fem månader som var påväg till matchen i thaiboxing. Man kan väl i korta drag säga att det var så vi lärde känna Daniel, Sofia, Gabriel och lilla Oliver...


Bläckfiskspett någon?


Kvällens beställning


En liten promenad senare och efter visst prutande på inträdet då det visade sig att mannen som arrangerade thaiboxningen var finne och alltså borde ge oss andra nordbor rabatt så hade vi intagit frontrow vid boxningsringen. och ganska snart visade det sig att thailändaren som var ansvarig inne på området spana in Eveline så en match senare agerade hon blomsterflicka vid presentationen av boxare till nästa match. När Eveline presenterade sig för den andra tjejen så visade det sig att...hon oxå var svensk (det va så vi lärde känna resten av gänget, men det visste vi ju inte då)! Sammanträffande eller inte, skoj var det!! Sju riktiga matcher gick av stapeln under kvällen, lille Oliver somnade gott i sin vagn och det blev många skratt under kvällen. Dock blev vi lite kallsvettiga när ena killen i match nummer två blev golvad och blev liggandes medvetslös på mattan en lååång stund, visade sig att han "bara" fått en riktig käksmäll och tuppat av.


Eveline som blomsterflicka :-)


Alla får vara med, här finns ingen miniålder -- när man ska titta på alltså!





Amerikanen och Fransmannen

När matcherna va slut va tanken att vi skulle gå hem men eftersom man aldrig riktigt vet vad som händer så satt vi snart på ett taxiflak med ytterligare fem svenskar och en thailändare och ledordet va pina colada och svenska snappsvisor. Ja, ni förstår ju själva!! Ett antal drinkar senare blev vi mer eller mindre utslängda från krogen (dom släckte faktiskt lamporna) då det visade sig att det var långt efter stängningsdags och vi insåg att klockan var jättemycket, bara hem och sova! Det var så vi lärde känna Maria, en svensk tjej som pluggar thailändska i Hua Hin, och ett glatt gäng grannar till henne, oxå dom svenskar som är här på semester.


Hela gänget samlat på Mai Thai



Pina Colada någon?

Dag 2; jag hade övertalat Eveline att ställa klockan på 9 haha hon var verkligen överlycklig! Men efter en frulle på Starbucks (såklart, var annars?) var vi återigen på topp och begav oss till stranden. Där mötte vi upp vännerna från kvällen innan och slappade på stranden hela dagen lång!

STRANDMYYYS!!








Tack för presenten :-)

Lite halvt rödbrända begav vi oss hem för piff för att sedan mötas upp igen på kvällen för lite mat och trevligt sällskap. Denna gång gamblade om vilken restaurang vi skulle käka på och tog första bästa, en skaldjursrestaurang igen såklart!! Gott och trevligt som alltid... Vi fortsatte sedan hem till Sofia, Daniel och lilla Oliver, som hyr ett hus i Hua Hin efter en långresa på Bali och i Thailand, ett kanonhus med privat pool och allt man kan tänkas behöva!! Här bor även Gabriel, en vän till Sofia och Daniel, som annars bor i Indien...Kvällen blev natt och natten närmade sig småtimmarna innan vi begav oss hemåt igen för att sova för att sedan återigen orka gå upp och bege oss till playan :-)


Sweet!!

Dagen-efter-frukost!

High Chaparall?!




Dag 3; utcheckning från hotellet, frulle och playan för hela slanten!! Eveline, som skriver tenta imorrn bitti, pluggade på stranden medan jag badade och solade. Absolut rättvis fördelning i mina ögon haha!! Sneddade återigen över ett fint hotellområde på hemvägen och fick hjälp av en vakt att få tag i en tuktuk som körde oss till en minivan som skulle ta oss tillbaka till Bangkok. När vi klev ur tuktuken öppnade sig himmelen och det blev ett riktigt skyfall! Hade vi varit 30 sekunder senare hade vi garanterat sett ut som två dränkta katter -- igen! Eveline valde plats i bilen, längst bak. Tror vi hann åka ca 20 meter innan vi insåg hur idiotiskt valet av platser va, och 10 minuter senare hade vi kalkylerat exakt på vilka skador alla i bussen skulle få vid en eventuell krock (här snackar vi yrkesskada). Detta var innan vi visste att chaffisen hade en gammal barndomsdröm om att bli rallyförare och det var innan vi märkte att våra säten inte satt fast!! Det första vi upptäckte var som sagt att sätena inte satt fast, så vi konstaterade snabbt att eventuella bilbälten som kanske eventuellt fanns skulle tillföra oss större skada vid olycka då vi då skulle flyga iväg med säte och allt. Att chaffisen hade rallydrömmar märkte vi ganska snart därefter då han körde som en galning och Eveline, som ju hoppade fallskärm innan hon åkte hit till Thailand, kunde konstatera att färden var det värsta hon varit med om i hela sitt liv (jag är beredd att hålla med!). När till och med thailändarna them self satt och skrek i bussen, ja då kanske ni förstår själva hur det va!! Det var underbart när bilen slutligen stannade på Viktory Monument, hemma och still alive!!


Vältajmat regn!


Jahapp å nu lossnade sätet oxå, vad händer härnäst?! Blir liksom inte förvånad längre...

Imorrn skriver Eveline sin andra tenta i kursen!! Alla håller tummarna för henne nu okeej!!! Hade kunnat berätta så oerhört mycket mer från denna fantastisk helg, men det får bli en annan gång! Nu ska jag sova!! Natti och på återhörande!! kramar från en solbränd Emilie!!

1 kommentar:

  1. Men åh, så härligt ni har det. Var med syrran i Hua Hin 2006, hon testade Kite surfing och vi åt på nåt ställe som hette nåt med Moon, som var ett helt underbart litet hål i väggen. Ni längtar inte hem alls gissar jag?

    SvaraRadera